..there are times, when all the world's asleep, the questions run so deep for such a simple man..

30.7.11

6. Funny Games

Εντάξει. Έλειψα πολύ καιρό. Είμαι απαράδεκτη. Όμως υπόσχομαι δυναμική επιστροφή.
Κι έτσι δυναμικά λοιπόν, επιστρέφω με το Funny Games.


Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ του 1997, αυστριακής παραγωγής, το σενάριο κι η σκηνοθεσία του οποίου ανήκουν στον Michael Haneke. Το 2007 έγινε και το remake της ταινίας.

Πλοκή: Η ταινία διαδραματίζεται στο εξοχικό μιας πλούσιας γερμανικής οικογένειας, η οποία αποτελείται από τον Georg (Ulrich Mühe), την σύζηγό του Anna (Susanne Lothar), τον γιο τους Georgie (Stefan Clapczynski) και το σκύλο τους Rolfi. Το πρωί που καταφθάνουν στο εξοχικό ένας νεαρός, ο Peter (Frank Giering), μπαίνει στην κουζίνα και λέγοντας πως μένει δίπλα στους γείτονές τους, ζητάει μερικά αυγά από την Anna. Κι έτσι απλά και χωρίς κανείς να το καταλάβει, ο νεαρός έχει εισβάλει στο σπίτι. Όσο η ταινία εξελίσσεται αντιλαμβανόμαστε πως τα αυγά ήταν απλά μια πρόφαση, αφού στη συνέχεια εμφανίζεται και ο συνεργός του Peter, ο Paul (Arno Frisch) και η παραμονή τους λαμβάνει παράταση επ' αόριστον. Οι δύο νεαροί, αποτελούν μια μικρή συμμορία και μπαίνουν σε σπίτια πλουσίων και τους ζητούν να βάλουν το εξής στοίχημα: θα είναι ζωντανοί ως το πρωί;
Όλη η ταινία λαμβάνει χώρα στο εξοχικό της οικογένειας, όπου οι δύο νεαροί βασανίζουν, περισσότερο ψυχολογικά, την οικογένεια. Ο πρώτος θάνατος είναι αυτός του σκύλου τους κι η αντίστροφη μέτρηση για την οικογένεια ξεκινά.


Ωραία. Εμένα δε μ' άρεσε. Δε μου έχει σπάσει ταινία πιο πολύ τα νεύρα. Πραγματικά δηλαδή. Παρόλα αυτά δε μπορώ να αρνηθώ ότι το σενάριο ήταν πρωτότυπο, ή ότι με σόκαρε η ευκολία με την οποία οι δυο δολοφόνοι εισέβαλαν στο σπίτι. Επίσης οι ηθοποιοί έπαιζαν πολύ καλά και προσωπικά ξεχώρισα την ερμηνεία της Susanne Lothar στο ρόλο της Anna. Ναι εντάξει, ήταν καλή ταινία, απλά εμένα δε μου άρεσε. Ίσως έφταιγαν οι τελευταίες σκηνές της που με κούρασαν ολίγον τι. Αλλά δε μπορώ να πω ότι δεν άξιζε. Ναι. Να τη δείτε λοιπόν πιστεύω.

No comments:

Post a Comment